menu

06.12. 2021

Završio je kreativni natječaj za naše najmlađe prijatelje Rute – imamo pobjednike koji osvajaju “Frankopanski dar sv. Nikole”, a donosimo i još jedno iznenađenje!

U četvrtak, 2. prosinca 2021. godine, završio je kreativni nagradni natječaj za naše najmlađe prijatelje Rute! Možete li zamisliti da smo zaprimili preko sto crteža frankopanskih dvoraca i kaštela iz KTR Putovima Frankopana?! Mi smo ODUŠEVLJENI!

Pregledali smo sve radove i odabrali pobjedničke što je bilo jaaako teško s obzirom da su svi crteži zaista sjajni, a dječja kreativnost i vizija još jednom su nas ostavili bez riječi…

Podsjećamo da smo natječaj podijelili u dvije dobne skupine djece – djeca predškolske dobi i djeca u dobi od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Danas, na blagdan Sv. Nikole, objavili smo po jednoga pobjednika iz svake dobne skupine koji dobiva “Frankopanski dar svetoga Nikole”! No, to nije sve, odlučili smo i dodatno nagraditi još četiri crteža iz svake skupine koji će također dobiti utješnu nagradu!

I. SKUPINA – DJECA PREDŠKOLSKE DOBI
Glavna nagrada – Nikol Vrcelj, 6 godina, crtež: Kaštel u Krku, DV Katarina Frankopan – PV Krk
Utješna nagrada – Vanessa Ottaviani, 6,6 godina, crtež: Kaštel u Bakru, DV Bakar – vrtić Fijolica
Utješna nagrada – Cvita Šivolija Jelica, 6 godina, crtež: Kaštel u Krku, DV Katarina Frankopan – PV Omišalj
Utješna nagrada – Emanuel Fućak, 5 godina, crtež: Kaštel Grobnik, Čavle
Utješna nagrada – Ana Crnjac, 4 godine, crtež: Dvorac Stara Sušica, Čavle
*Ana Crnjac ujedno je i najmlađa sudionica natječaja čiji smo trud i rad upravo zato i nagradili.

II. SKUPINA – DJECA OD 1. DO 4. RAZREDA OŠ
Glavna nagrada – Daliborka Ramić, 9 godina, crtež: Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi, OŠ Fran Krsto Frankopan Brod na Kupi
Utješna nagrada – Tea Matijević, 9 godina, crtež: Kula u Bribiru, OŠ Dr. Josipa Pančića Bribir
Utješna nagrada – Brigita Brajdić, 9 godina, crtež: Dvorac Nova Kraljevica, OŠ Kraljevica – PŠ Šmrika
Utješna nagrada – Petra Devčić, 10 godina, crtež: Kula u Bribiru, OŠ Dr. Josipa Pančića Bribir
Utješna nagrada – Lucija Gregurić, 10 godina, crtež: Dvorac Nova Kraljevica, OŠ Fran Franković Rijeka

S obzirom na zaista veliki broj zaprimljenih radova odlučili smo organizirati i izložbu svih radova u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka! Ovim putem vas pozivamo na otvorenje izložbe koje će se održati u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine s početkom u 13:00 sati. Upravo tada će i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić pobjednicima uručiti osvojene poklon pakete.

Izložbu ćete moći razgledati do 6. siječnja 2022. godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje se odnose na Muzej.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svima na ovako velikom odazivu i sudjelovanju, hvala pojedincima i hvala svim dječjim vrtićima i školama koji su se uključili u ovu aktivnost!

EU