menu

20.11. 2020

Zahvala osnovnim školama uključenim u frankopanske kvizove, pričaonice i kreativne radionice

Zahvaljujemo se svim učenicima osnovnih škola koji su sudjelovali u kvizu znanja “F kao Frankopan” Maria Kovača te u kreativnim radionicama Margarete Peršić, aktivnostima kroz koje smo obnovili i osvježili znanje o kulturno-povijesnoj baštini svoga kraja. Također, zahvaljujemo se i nastavnom osoblju škola na pomoći i provedbi ove zabavno-poučne priče u sklopu velikoga projekta Primorsko-goranske županije Kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“.

Rezultati učenika pokazuju sustavan i kvalitetan rad, što neosporno dokazuje visok postotak točnosti prilikom rješavanja zadataka iz kviza te prekrasna djela nastala u radionicama, a inspirirana frankopanskim pričama.
Nažalost, trenutna situacija vezana uz bolest COVID-19 pogodila je cijeli svijet pa tako i nas i prisilila nas da u nekim školama kvizove i radionice organiziramo online. Zahvaljujemo svima koji su svoju nastavu prilagodili takvom načinu komuniciranja i sve odradili.

S obzirom da nisu dopuštena veća okupljanja, nažalost nismo u mogućnosti održati zajedničku završnu svečanost i na jednom mjestu pokazati sve prekrasne radove učenika i saznati ukupnoga pobjednika kviza. Zato smo odlučili svakoj školi darovati simboličan poklon koji će vas podsjećati na naše Frankopane i na to da heroji imaju svoj kraj, ali priče o njima – ne!

Sonja Šišić, pročelnica Upravnoga odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ

EU