menu

19.06. 2020

Učimo naše najmlađe o važnosti Frankopana jer kultura može biti COOL-TURA!

Zadnji dan škole u riječkoj OŠ Podmurvice nije bio sasvim običan! Učenici 1.b razreda imali su priliku upoznati se s YouTube kanalom projekta Putovima Frankopana te s frankopanskim slikovnicama u njihovim tiskanim i zvučnim izdanjima.

Prvašićima se najviše svidjela slikovnica “Svojeglavi štapić” koja govori o dvorcu Nova Kraljevica. Nakon upoznavanja sa slikovnicama uslijedila je i mala likovna radionica na temu frankopanskih kaštela i dvoraca.

Sve navedeno je prezentirao naš najmlađi suradnik na projektu – Luka Zulian iz 6.a OŠ Podmurvice, uz podršku i suradnju sa školskom knjižničarkom gospođom Alidom Devčić Crnić te ravnateljicom gospođom Dubravkom Dužević.

No, ono što nas je posebno razveselilo je to da je jedan od učenika bio inspiriran onime što je čuo o Frankopanima te je skupa sa svojom obitelji obišao dvorac Nova Kraljevica i Stari grad Zrinskih!

Zahvaljujemo OŠ Podmurvice na ovoj lijepoj aktivnosti i širenju znanja i spoznaja o važnosti obitelji Frankopan i Zrinski na području Primorsko-goranske županije!

EU