menu

29.08. 2023

Svjetski dan turizma 2023.

Primorsko-goranska županija i Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana poklanjaju dva izleta povodom Svjetskog dana turizma!
Kao i proteklih godina i ove godine će se 27. rujna obilježiti Svjetski dan turizma koji se pod okriljem UNWTO-a slavi diljem svijeta. Svrha obilježavanja ovog dana je razvijanje svijesti o važnosti koju turizam ima za međunarodnu zajednicu te demonstrirati na koji način utječe na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti diljem svijeta. Vodeći se tim ciljem Primorsko-goranska županija organizira izlet autobusima koji će vas odvesti na različite lokacije Kulturno-turističke rute „Putovima Frankopana“ gdje vas dočekuju interpretatori, degustacije domaćih delicija i raznoliki programi. Sadržaji na izletima su namijenjeni svim dobnim skupinama.
➡️Prvi autobus kreće u 10:00 sati s Jelačićevog trga za Gorski kotar i obilazi Brod na Kupi, Brod Moravice i Kraljevicu. Planirani povratak u Rijeku je u 18 sati.
➡️Drugi autobus polazi u 13:30 sati, također s Jelačićevog trga i kreće prema Vinodolu, uz obilazak Grobnika i Drivenika te Bribira gdje se održava glavni dio programa. Planirani povratak u Rijeku je u 20 sati.
Izleti su besplatni, ali je potrebno obvezno rezervirati svoje mjesto u autobusu na mail: info@frankopani.eu i to najkasnije do 15.9.2023.
EU