menu

17.09. 2020

Snimanje spota “Zavičaju, tebi” okupilo niz sjajnih suradnika

Iako je snimanje spota završilo, dojmovi su i dalje prisutni, stoga u nastavku još jednom predstavljamo sve drage suradnike i kreativce sa snimanja spota.

Tekst i glazbu županijske svečane pjesme potpisuje Ante Pecotić. Novu verziju izvodi mlada glazbenica Mia Negovetić, a iza novoga aranžmana stoji Elvis Stanić – jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije. Režiju, snimanje i produkciju potpisuje kreativni dvojac iz Kastva koji se krije ispod imena “Lumiere produkcija”.

Sigurni smo da ste uočili i posebne kreacije koje naša Mia Negovetić nosi u spotu. Već na prvi pogled svi ljubitelji i poznavatelji mode sa sigurnošću mogu zaključiti da iza čarobnih kreacija stoji dobro poznati talentirani dizajner Juraj Zigman. Za potrebe snimanja spota Zigman je osmislio pet kreacija, a s obzirom da je cijela tema spota frankopanska, tako su i motivi na haljinama povezani s Frankopanima i Zrinskima. Riječ je o modelima haljina s uzorkom nekadašnje novčanice od 5,00 kuna, portreta Ane Katarine kao jedne od najznačajnijih Frankopanki, portreta Jelene Zrinski kao jedne od najutjecajnijih žena Europe te s motivom oproštajnoga pisma Petra Zrinskog Ani Katarini Frankopan koje se i dan danas smatra jednim od najdirljivijih i natužnijih pisama ikada pisanih hrvatskim jezikom.

Također, na snimanju su nam se u ulozi statista pridružile i srednjovjekovne udruge koje se bave očuvanjem frankopanske baštine, a to su Zrinski-Frankopani Drivenik, Frankopanska straža Grobnik i Klub prijatelja Grada Trsata. Ljepota mlade glazbenice Mije Negovetić na snimanju spota je dodatno bila naglašena šminkom vizažistice Ive Berišić, a za frizuru je zaslužan frizerski salon Domino. Na snimanju u Severinu na Kupi s nama je bila i super ekipa iz KK VODIČAJNA sa svojim divnim konjima. Zaista smo uživali i nestrpljivi smo vidjeti krajnji rezultat ove lijepe priče!

EU