menu

23.03. 2023

Proslavite Međunarodni dan žena uz kozmetičku radionicu!

Kulturno–turistička ruta Putovima Frankopana obilježit će Međunarodni dan žena pokaznom radionicom prirodne kozmetike s posebnim osvrtom na povezanost Frankopana i ljekovitog bilja.

Pođite s nama u putovanje mirisnim biljnim ljekarnama. Vratimo se u Frangipani “spa”. Neka nas osjetilo mirisa povede u davnu, a opet tako živu prošlost. Otkrijmo odgovore na neka pitanja i zašto baš ona imaju vezu s ljepotom i čudom prirodne kozmetike:

*Tko je sa bojišta donosio biljke?

*Tko je bila velika žena Dorica Zrinski?

*Tko je bila dadilja Petra i Nikole?

Najvažnije pitanje:

Kako pripremiti te predivne prirodne preparate za ljepotu i za zdravlje?

Otkrijmo skupa kako, zašto, od kuda i s čime…

Besplatna radionica je na rasporedu u srijedu, 8. ožujka 2023. godine u vremenu od 10 do 13 sati, a odvijat će se u prostoru bivšeg kluba Python u sklopu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, gdje je trenutno postavljena i izložba Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Svaki polaznik sudjelovat će u pripremi i izradi nekog prirodnog kozmetičkog proizvoda, kojeg nakon radionice može ponijeti sa sobom! Bit će tu balzama za tijelo, balzama protiv bolova, suhog zlatnog ulja, macerata od stolisnika i labela. Edukativno – zabavni program polaznicima će osigurati voditeljica i licencirana interpretatorica Marina Iskra iz agencije Lynx and Fox. Očekujte brdo zabave, finih mirisa i priča o tome kako su se njegovale žene u vrijeme Frankopana.

Zbog ograničenog broja polaznika, sudjelovanje u ovome programu potrebno je prethodno najaviti, i to e-mailom na: info@frankopani.eu.

[ Najnovija informacija] Prijave za kozmetičku radionicu su zatvorene.  Zbog velikog interesa sva mjesta su se popunila u rekordnom roku!

 

EU