menu

22.09. 2023

Program za Svjetski dan turizma 2023.

Svjetski dan turizma obilježavamo u srijedu, 27. listopada. Napominjemo kako su sva događanja na našim lokacijama otvorena za javnoste vas srdačno pozivamo i nadamo da ćete nam se pridružiti u što većem broju!
Donosimo vam detaljni pregled aktivnosti po lokacijama:
 RUTA GORSKI KOTAR: 
* U Brodu na Kupi oko 11 sati dočekuje vas vođena interpretacija o povijesti Kaštela te Frankopanima i Zrinskima u Brodu na Kupi, igranje igara “Okrunjeni lav” i “Pamtilica Frankopana” te stručno vodstvo stalnim postavom “Divljina s pogledom na more”. U Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi osim frankopanskih radionica i stručnog vodstva u jutarnjim satima posjetiteljima je osiguran cjelodnevni besplatan ulaz.
* Oko 13:30 u Brod Moravicama kreće vođeni obilazak sedam zavičajnih zbirki etno udruge „Turanj“ i prezentacija starih zanata.
* U 16:00 sati u Kraljevici će se održati besplatno stručno vodstvo, a nakon toga nastup kraljevičkog KUD-a Lanterna.
 RUTA VINODOL;
*U 14:00 sati na Grobniku nakon dobrodošlice vas očekuje interpretacijska šetnja te obilazak interpretacijskog centra, kaštela i šetnice Zakona devet gradova
*U 16:00 sati na rasporedu je obilazak i stručno vodstvo Kaštela Drivenik
* u 17:00 sati u Bribiru sudionike dočekuje pića dobrodošlice, nakon čega se događa glavni dio programa koji uključuje prezentaciju aplikacije „BIJEG BRIBIROM“ uz sudjelovanje u igri i obilazak bribirskih lokacija.
U Interpretacijskom centru Turan očekuje vas bribirska gastro delicija – bribirski prisnac i bribirska nošnja. Tijekom igre na pojedinim lokacijama Udruga Ordo Sancti Viti prezentirat će srednjovjekovne igre i uprizorenje srednjovjekovnog života. Na kraju Igre bijega sve sudionike koji uspješno završe igru dočekuju Bribirski tamburaši i okrjepa.
EU