menu

28.06. 2021

Pet frankopanskih posjeda spojeno u izlet “Putovima Frankopana” – saznajte kako nam je bilo!

Divna radna subota (26. 6. 2021.) je iza nas – na Putovima Frankopana smo ugostili drage goste iz Zagreba koji su u sklopu personaliziranoga programa posjetili pet frankopanskih lokaliteta na području otoka Krka i Vinodola.
Jutro smo započeli u Dvorcu Nova Kraljevica obilaskom Posjetiteljskoga i Interpretacijskog centra te Multimedijske dvorane koji nude brojne zanimljive sadržaje. Potom smo se uputili na otok Krk, odnosno u mjesto Punat, gdje smo brodom nastavili do otočića Košljuna na kojemu se nalazi Franjevački samostan s crkvom Navještenja Marijina. Osim crkve, Košljun krije i pregršt drugih zanimljivosti poput bogate etnografske, arheološke, prirodoslovne i sakralne zbirke.

Put smo nastavili u frankopanski Vinodol gdje smo posjetili Kulu Turan u Bribiru koja čuva povijesnu fazu pretvorbe Kule u zatvor, a u kojoj se smjestio i Interpretacijski centar Bribir. Osim Kule, u zgradi knjižnice obišli smo i druge zanimljive zbirke, poput “Frankopanske sobe”.

Predzadnja točka našega izleta bio je uvijek impresivan branič Vinodola – Kaštel Drivenik!

Divno druženje završili smo u Bakru posjetom jednom od najmlađih frankopanskih kaštela i Interpretacijskom centru nakon čega smo prošetali starim gradom Bakra i druženje zaokružili na najbolji način – uz lokalnu hranu i piće!
Od srca zahvaljujemo Turističkim zajednicama Vinodolske općine i Grada Bakra koje su omogućile da naši dragi gosti sa sobom ponesu i divne suvenire te kušaju neke od lokalnih specijaliteta.

Cijela fotogalerija je dostupna na našem Facebook profilu – Kulturna ruta Putovima Frankopana.

EU