menu

23.11. 2020

“Ovca u kutiji” 2020. – posebna pohvala PGŽ za frankopanske slikovnice

Na upravo završenom 16. natječaju za najbolju hrvatsku slikovnicu “Ovca u kutiji” posebna pohvala stiže u Primorsko-goransku županiju za tematske frankopanske slikovnice!

“Knjiga u centru”, organizator ove prestižne književno-likovne nagrade, je dodijelio posebnu pohvalu Primorsko-goranskoj županiji i projektu Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana za popularizaciju hrvatske slikovnice u 2020. godini i to za iznimno zanimljiv serijal od čak osam tematskih slikovnica koje je ilustrirala Margareta Peršić, a tekst napisao Velid Đekić.

Na dodjeli nagrada održanoj putem Zoom-a je naglašeno kako se organizatori nadaju da će i druge županije, inspirirane projektom Primorsko-goranske županije, i same krenuti u slične aktivnosti koje uključuju i slikovnice.

Na ovom natječaju se moglo konkurirati sa slikovnicama čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2019. do listopada 2020. godine. Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Zagreb. Nagrade stručnoga i dječjeg žirija, plakete finalistima te posebna priznanja “Crna ovca” bit će naknadno uručeni.

Od struke pohvaljeni serijal tematskih frankopanskih slikovnica bit će i motiv kalendara Primorsko-goranske županije za 2021. godinu tako da će po prvi puta ovaj dugogodišnji županijski projekt biti posvećen djeci.

Zbog velikoga interesa, veseli nas najaviti da će već početkom 2021. godine slikovnice biti ponovno tiskane te u prodaji u našim interpretacijskim centrima po popularnim cijenama. Dotad, besplatna PDF izdanja možete preuzeti s naše službene mrežne stranice projekta https://frankopani.eu/multimedija/tiskani-materijali/ ili pak poslušati zvučne verzije slikovnica na našem YouTube kanalu https://www.youtube.com/PutovimaFrankopana.

EU