menu

15.06. 2021

OŠ Podmurvice Rijeka krenula Putovima Frankopana

Danas smo na Putovima Frankopana ugostili skupinu učenika 4. razreda Osnovna škola Podmurvice Rijeka koji su skupa s učiteljicom i knjižničarkom obišli dvije frankopanske lokacije – Kaštel u Bakru i Dvorac Nova Kraljevica.

Edukativnu šetnju započeli su u Bakru gdje su uz vodstvo Turistička Zajednica Grada Bakra imali prilike obići i Tursku kuću, Rimsku kuću, Crkvu sv. Andrije i katakombe, a na kraju su se upoznali i s bakarskim kaštelom i novim Interpretacijskim centrom Bakar.

Nakon šetnje u Bakru, učenici su posjetili i Dvorac Nova Kraljevica gdje su se upoznali s pričom o Dvorcu, prošetali oko njega uživajući u novom okolišu, a potom su obišli i Posjetiteljski i Interpretacijski centar Kraljevica s temom Urote zrinsko-frankopanske.

Za kraj druženja uživali su u sadržajima Multimedijske dvorane Kraljevica gdje su pogledali i film “Riznice frankopanske baštine” te odigrali “Igru Frankopana”, a nas su počastili izvedbom dva kratka igrokaza.

Zahvaljujemo OŠ Podmurvice Rijeka na ovoj lijepoj frankopanskoj aktivnosti, a pozivamo i ostale škole da nam se pridruže na Putovima Frankopana!

EU