menu

03.05. 2021

Održano predstavljanje novih interpretacijskih centara Putovima Frankopana

U novouređenom Interpretacijskom centru u Kaštelu Grobnik danas je održano predstavljanje novih interpretacijskih centara Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

U sklopu projekta osam kaštela je dobilo novi sadržaj u obliku suvremenih multimedijalnih interpretacijskih centara koji se svojim temama i interpretacijom usko vezuju uz sam lokalitet i njegov povijesni značaj vezan uz ulogu Frankopana na tom području. Riječ je o interpretacijskim centrima Krk, Bribir, Kraljevica, Bakar, Grobnik, Trsat, Čabar i Brod na Kupi.

Prisutnima su se obratili župan Primorsko-goranska županija Zlatko Komadina, načelnica Općina Čavle Ivana Cvitan Polić, zamjenica gradonačelnika Grada Čabra Ivana Lakota te direktorica Turističke zajednice Kvarnera Visit Kvarner Irena Peršić Živadinov, iskazavši zadovoljstvo odličnim proizvodom koji daje doprinos razvoju cjelogodišnje turističke destinacije Kvarner, kao i uspješne suradnje svih partnera na projektu.

Interpretacijski plan, muzeološki postav i razvoj sadržaja za projekt Putovima Frankopana napravile se Muze / Muses – kreativni tim za interpretaciju baštine, kulturni turizam i menadžment. Za vizualni identitet i likovni postav bili su zaduženi arhitekti Penezić & Rogina architects i Filburg – studio za branding, dizajn i komunikacije.

Kroz projekt smo izradili brojne tiskovine, fotomonografiju, vodič-knjižicu, slikovnice, suvenire i dr., a sve će se to moći kupiti u interpretacijskim centrima.

Više o svemu možete pronaći i u članku Novoga lista.

EU