menu

21.01. 2021

Održana zadnja edukativna radionica u sklopu projekta – “Putovima Frankopana: Kako dalje?”

Dana 20. i 21. siječnja 2021. godine je održana zadnja u nizu edukativnih radionica koje smo provodili u sklopu projekta pod nazivom “Putovima Frankopana: Kako dalje?”. Radionica je održana online putem Zoom-a. Na radionici su bili predstavljeni primjeri dobre prakse te turistički proizvodi i međunarodne kulturne rute koje već privlače veliki broj posjetitelja, o čemu su govorili Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Javne ustanove “Tvrđava kulture Šibenik”, i Sanjin Mihelić, ravnatelj Arheološkog muzeja Zagreb te predsjednik međunarodne kulturne rute “Željezno doba Podunavlja”.

Vrlo važni dijelovi razvoja turističkog proizvoda jesu promocija i prodaja, stoga je o vještinama oblikovanja poruka i uvjeravanja na radionici govorio Domagoj Morić, međunarodni trener iz područja komunikacija i vlasnik tvrtke Domas, dok je o digitalnom marketingu govorio Davor Pasarić, multimedijski stručnjak te direktor Agencije za tržišne komunikacije i multimedijsku produkciju “Kreativni odjel”.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana naziv je projekta koji, uz još 12 partnera, Primorsko-goranska županija provodi od 2017. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a provodi se s ciljem vrednovanja, obnove, očuvanja, zaštite i inovativnog interpretiranja 17 frankopanskih kaštela i 3 sakralna objekta, objedinjenih u kulturno-turističkoj ruti »Putovima Frankopana«. Provođenje projekta završava 1. veljače 2021. godine, nakon čega se Ruta počinje profilirati i razvijati, privlačeći, nadamo se, mnogobrojne posjetitelje, ali i turistički i gospodarski sektor, koji će različitim uslužnim djelatnostima pronaći svoje mjesto u ovom novom turističkom proizvodu.

EU