menu

30.09. 2021

Održana trodnevna edukativna radionica za interpretatore u Kraljevici

U organizaciji Primorsko-goranske županije, a za potrebe projekta KTR Putovima Frankopana, u Dvorcu Nova Kraljevica smo proveli trodnevnu (28. – 30. 9. 2021.) edukativnu radionicu pod nazivom “Interpretacija i inovativan pristup prezentaciji baštine” namijenjenu djelatnicima naših novih interpretacijskih centara. Cilj radionice je bio približavanje same interpretacije i primjene inovativnih modela u pristupu prezentaciji baštine našim dragim posjetiteljima i radu općenito.

Nakon što su se upoznali s osnovama interpretacije baštine, polaznici su imali priliku slušati i o pristupu osobama oštećenoga vida kroz zanimljivo predavanje gospodina Emila Mandarića (predsjednika Udruge slijepih PGŽ) te se upoznati s pojmom igrifikacije u teoriji i praksi.

Zadnjega dana fokus je bio na dodatnim alatima potrebnim za razvoj interpretacijskoga projekta te korištenju metodologije za samostalan razvoj i upravljanje projektom u baštinskom turizmu.

Sudionici su se iskušali i u izradi interpretacijskoga projekta, odnosno na temelju stečenoga znanja su razradili koncepte tematskih proizvoda.

Tri edukativna i zabavna dana su iza nas, a radionicu je provodila Iva Silla, licencirana trenerica europskoga udruženja Interpret Europe.

Sve je rezultiralo divnim i kreativnim aktivnostima kroz koje su učili nove vještine i stjecali nova znanja.

Zahvaljujemo svima na odazivu i aktivnom sudjelovanju i veselimo se budućim prilikama za zajedničku edukaciju i suradnju!

Cijela fotogalerija dostupna je na našem Facebook profilu.

EU