menu

31.05. 2021

Novi interpretacijski centri kao dodatni sadržaj brojnih izleta i šetnji

S dolaskom sunčanijega i toplijeg vremena sve više je vikend aktivnosti koje se odnose na izlete i šetnje u sklopu čega se posjeti i određena kulturna ili prirodna baština na području Primorsko-goranske županije. Sreća je što uvijek postoje lokalni entuzijasti i zaljubljenici u baštinu koji se vrijedno trude osmisliti programe kako bi upravo stanovnici toga područja bolje upoznali vlastitu sredinu, pa i onu šire.

Raznolikost ponude, bogatstvo baštine, dobra povezanost i blizina sadržaja, samo su neke od prednosti organiziranja takvih programa na području Primorsko-goranske županije.

Kroz drugu polovicu svibnja tako su i naši novi interpretacijski centri polako počeli primati svoje prve posjetitelje. Turistička zajednica Vinodolske općine provodi ciklus interpretacijskih šetnji na području Vinodola pod nazivom “Hodeć puten naših starih”. Upravo jedna od šetnji, održana 22. 5. 2021., provodila se u Bribiru. Sudionici šetnje su posjetili i Kulu Turan u kojoj se nalazi novi Interpretacijski centar Bribir u kojemu su se upoznali s temom zaštite ljudskih prava i sustavom kaznenoga prava u doba Frankopana. Grupu je vodila gospođa Marijana Mužević, certificirana interpretacijska vodičkinja.

Zadnjega vikenda u mjesecu, 30. 5. 2021., održala se još jedna lijepa frankopanska aktivnost, ovoga puta pod vodstvom gospodina Gorana Moravčeka, licenciranoga turističkog vodiča i pokretača Facebook grupe “Putovanja, izleti i šetnje”. Sudionici izleta su u sklopu programa posjetili i novouređeni Dvorac Nova Kraljevica, njegov novi okoliš, Interpretacijski centar Kraljevica s temom Urote zrinsko-frankopanske i Posjetiteljski centar Kraljevica koji interpretira kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana u cjelosti. U prostoru multimedijalne dvorane su pogledali i film o svim novim interpretacijskim centrima pod nazivom “Riznice frankopanske baštine”.

Predlažemo da pratite najave budućih programa “Putovanja, izleti i šetnje” i pridružite se nekom od izleta koji će opet uključivati posjete brojnim frankopanskim lokacijama.

I za kraj, i Interpretacijski centar Bakar je dobio svoje prve najslađe posjetitelje, a to su upravo oni najmlađi koji uvijek veselo i radoznalo istražuju naš zanimljiv multimedijalni sadržaj.

Čekamo i vas u Primorsko-goranskoj županiji, posjetite nas jer imamo puno novoga za pokazati. Sve vaše upite slobodno nam dostavite na e-mail adresu info@frankopani.eu, rado ćemo vam pomoći u izradi programa u skladu s vašim željama i interesima!

EU