menu

04.05. 2023

Noć tvrđava na Putovima Frankopana

I ove godine Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana priključila se manifestaciji. U nastavku donosimo program za svaku od lokacija.

 

KAŠTEL TRSAT / INTERPRETACIJSKI CENTAR TRSAT

  1. 5. 2023.

Naziv: Trsat Escape i tematsko vođenje Interpretacijskim centrom Trsat

Organizator: TZ Grada Rijeke

Program:

12:00 – 13:00 sati Trsat escape – igra zagonetki

14:30 – 17:00 sati vođene ture s licenciranim vodičem po Trsatu

18:00 – 19:00 sati Trsat escape – igra zagonetki

 

Ako vas zanima povijest, želite istražiti tajne kaštela pridružite nam se u petak, 5.5.2023. godine na Trsatskom kaštelu i kroz igru i stručno vođenje otkrijte ljepote koje skriva naš Trsat.Prijave za Trsat escape na linku https://forms.gle/RY37v4mrdjLNrS868

 

KAŠTEL GROBNIK / INTERPRETACIJSKI CENTAR GROBNIK

  1. 5. 2023.

Naziv: Interpretacijske šetnje – Interpretacijski centar Grobnik

Organizator: Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine

Program:

16,00 h – interpretacijska šetnja po Šetnici Zakona 9 gradova i Kaštelu Grobnik
18,00 h – Ordo Sancti Viti, udruga za oživljavanje povijesti održat će srednjovjekovne radionice za djecu i odrasle. Sudionici će moći saznati što je kaligrafija te se okušati u umjetnosti lijepog pisanja rukom uz pomoć pera. Zatim će moći isprobati kako se nekad tkalo i otkriti kako se nekad izrađivala odjeća. Nezaobilazna je i prezentacija srednjovjekovnih igara te razonoda za svih na srednjovjekovni način.

KAŠTEL U BAKRU / INTERPRETACIJSKI CENTAR BAKAR

  1. i 6.5.2023.

Naziv: Noć Tvrđava u domu Frankopana

Organizator: Grad Bakar, TZ Grada Bakra

Program:
petak, 5.svibnja 2023.

u 17:00 sati – Interpretacijska šetnja do Starog grada Hreljin i hreljinske Gradine
subota, 6.svibnja 2023.

u 17:00 h – Igrificirana šetnja “Zaigrani Bakar” s Katarinom do vrha
u 18:00 h – interpretacijska šetnja po Kaštelu
u 19:00 h – priča o životu Ane Katarine Zrinski u izvedbi glumice Ane Vilenice
19:30 h – koncert sopranistice Vanje Zelčić, bisera iz svijeta opere i operete, izvedba fragmenata iz opere Nikole Šubić Zrinski

DVORAC NOVA KRALJEVICA / POSJETITELJSKI I INTERPRETACIJSKI CENTAR KRALJEVICA / MULTIMEDIJSKA DVORANA

5.5.2023.

Naziv: Noć tvrđava u Frankopanu

Organizator: Turistička zajednica Grada Kraljevice

Program: U povodu Noći tvrđava radno vrijeme Posjetiteljskoga i Interpretacijskoga centra Kraljevica te Multimedijske dvorane je od 18:00 do 21:00 sat.

U 19 sati održat će se stručno interpretacijsko vodstvo kroz koje će se posjetitelje upoznati s projektom Putovima Frankopana, pričom o Dvorcu Nova Kraljevica i ostalim zanimljivim segmentima vezanim uz taj lokalitet uz predstavljanje samih postava centara i gledanje promotivnih filmova.

 

KULA U BRIBIRU, KAŠTEL DRIVENIK / INTERPRETACIJSKI CENTAR BRIBIR

  1. i 6.5.2023.

Naziv: Drivenik – putnik kroz vrijeme

Organizator: TZ Vinodolske općine

Program: Na kaštelu Drivenik održavat će se dvodnevna manifestacija oživljavanja povijesti, točnije srednjeg vijeka pod nazivom Drivenik – putnik kroz vrijeme.
U petak, 5. svibnja održat će se intepretacijska šetnja gdje će se hodati starim putem iz sela Cerovići do kaštela Drivenik nakon čega će se sudionici šetnje moći pridružiti ostalim posjetiteljima na srednjovjekovnom večernjem programu gdje će nastupiti glazbenik s lutnjom. Održat će se i predstava s vatrom, moći će se degustirati i autentična pića i deserti.

U subotu, 6. svibnja će oko kaštela biti podignut viteški kamp, a posjetitelji će imati priliku uživati u raznim radionicama (streličarstvo, kaligrafija, tkanje), natjecanju u srednjovjekovnim borbenim disciplinama, predstavi, a za djecu je također osiguran bogati program: srednjovjekovni dječji vrtuljak, dječja bitka, srednjovjekovne dječje sportske igre i dr.
Također u subotu, 6. svibnja od 11 sati vozit će se Proljetna biciklijada Vinodolom od kule Turan u Bribiru, stazom od 25 km koja uključuje i vožnju cestom i nešto off – roada, a čiji je cilj upravo kaštel Drivenik. Navečer će se oko kaštela uprizoriti bitka i opsada kaštela, a u samom kaštelu održati će se i show s vatrom.

EU