menu

01.05. 2022

Noć tvrđava povezala sedam lokacija na Putovima Frankopana

29. i 30. travnja ove godine se organiziralo prvo izdanje kulturne manifestacije Noć tvrđava – Night of Fortresses u sklopu europskoga projekta FORTITUDE. Glavni cilj manifestacije je promicanje fortifikacijske arhitekture i spomeničke baštine uz privlačenje što većega broja posjetitelja u baštinske lokalitete nudeći im razne programe i aktivnosti.

Čak sedam lokacija KTR Putovima Frankopana uključilo se u Noć tvrđava, a ujednačili smo se u radnom vremenom, interpretacijskim vođenjima te besplatnom ulazu i programima.

U programu su sudjelovale lokacije rute u kojima se nalaze interpretacijski centri – Kaštel Trsat, Kaštel Grobnik, Kaštel u Bakru, Dvorac Nova Kraljevica, Kula u Bribiru te Dvorac Zrinskih u Čabru i Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi – koji su posjetiteljima ponudili stručna vođenja uz prezentacije postava interpretacijskih centara, a u Bakru se održala i igrificirana tura “Mračne tajne Frankopane”.

Za Putove Frankopana 30. travnja ima poseban značaj jer se tada obilježava Dan pogibije Zrinskoga i Frankopana, stoga nas posebno veseli da smo baš na taj dan mogli ponuditi programe na raznim lokacijama rute Frankoapana kako biste mogli odabrati onaj koji vam najviše odgovara. Hvala svima koji su bili na Noći tvrđava na Putovima Frankopana!

Više o događaju i programima možete saznati i na sljedećoj poveznici: Noć tvrđava na Putovima Frankopana

EU