menu

20.11. 2020

Može li se biti kreativan i putem online radionica? Pogledajte divne radove učenika!

S obzirom na epidemiju koronavirusa, nastavak kreativnih radionica i pričaonica Margarete Peršić je također održan online! U online izdanju radionica su sudjelovale četiri škole – OŠ Čavle, OŠ Petar Zrinski Čabar, OŠ Bakar i OŠ Fran Krsto Frankopan Brod na Kupi. Pogledajte kakve su sve lijepe stvari izradile kreativne i vrijedne ruke učenika!

U okviru projekta Frankopane ćemo, kroz niz kreativnih programa, pokušati približiti učenicima nižih razreda osnovnih škola naše Primorsko-goranske županije. U tu svrhu izdana je edicija slikovnica. Svaka slikovnica vezana je uz pojedinačni lokalitet i povijesne osobe koje taj lokalitet predstavljaju. Slikovnice odlikuje vrhunski koncept, sjajan književni tekst (Velid Đekić) koji se temelji na povijesnom istraživanju te izuzetne ilustracije (Margareta Peršić).

U osam osnovnih škola u mjestima u kojima će se do 1. veljače 2021. godine otvoriti novi interpretacijski centri (Krk, Kraljevica, Trsat/OŠ Kostrena, Bakar, Bribir, Brod na Kupi, Čabar, Grobnik) u okviru projekta promovirali smo frankopanske slikovnice. Slikovnice su se pričale kao priče, nakon čega se održavala kreativna radionica (priče priča i radionicu vodi autorica ilustracija, vrsna pripovjedačica i ilustratorica Margareta Peršić), u ukupnom trajanju od dva školska sata.

Cijela fotogalerija s održanih aktivnosti je dostupna na našem Facebook profilu!

EU