menu

29.06. 2021

“Kula starih Frankopana” – autorsko djelo Dječjega vrtića “Cvrčak i mrav”

“Kula starih Frankopana” autorsko je djelo djelatnika Dječjega vrtića “Cvrčak i mrav” i njihovoga vanjskog suradnika Frane Živkovića.

Tekst su napisale Dragana Baričević Crnković i Jasmina Antić, odgajateljice bribirskoga dijela vrtića. Glazbu i aranžman napisao je Frano Živković, a pjeva Sandra Polić Živković koja je, u trenutku nastanka pjesme, također radila kao odgajateljica u bribirskom Područnom odjelu.

Pjesma je nastala kao završni dio projekta “Frankopani” koji se provodio u skupini “Cvrčak” u 2020./2021. pedagoškoj godini.

Djeca te skupine glavni su glumci u spotu koji je snimljen u suradnji s Art filmom iz Rijeke, a nastao je za Petrovu u lipnju 2021. godine. Spot je posveta gradu Bribiru i svoj bribirskoj djeci koja su rasla i stasala uz frankopansku kulu!

Upravo ovakve divne aktivnosti su ono što trebamo, ovo je njegovanje baštine koje posebnu vrijednost ima kada su djeca u pitanju. Ima li ljepšega od kreativnog i edukativnog načina za učenje i upoznavanje vlastitoga kraja! Bravo za klince, tete i ostatak tima!

Poslušajte!

EU