menu

02.05. 2022

KTR Putovima Frankopana osvojila srebrnu povelju nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana i Centar za posjetitelje Velike zvijeri u Staroj Sušici dobitnici su srebrnih povelja nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” u kategoriji ruralni turistički projekt.

Suncokret-nagrada

Nagrade koje tradicionalno dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo” uručene su na svečanosti održanoj u Cavtatu u okviru 5.međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Čak devet nagrada stiglo je u Primorsko-goransku županiju, između ostalih i šampionska titula Veliki zlatni suncokret koja je pripala “Etno hotelu Balatur” iz Triblja. Zlatna povelja u kategoriji “Craft turizam” dodijeljena je tvrtki “Suza T.B.” iz Matulja, a isto priznanje pripalo je i Camino Krku u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru”. OPG Villa Plasa iz Jurdana dobitnik je srebrne povelje u kategoriji “Tradicijska (ruralna) gastronomija”, a Jasminka Gršković iz Krka u kategoriji “Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka”.

Posebna priznanja dodijeljena su i Udruženju vina Kvarnera iz Novog Vinodolskog za povezivanje i promociju destinacije vinskog turizma te OPG-u Patricije Rumac iz Ičića za oživljavanje obiteljske poljoprivredne tradicije.

Čestitamo svim dobitnicima!

Izvor: Primorsko-goranska županija
Foto: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”

EU