menu

02.06. 2023

Kad haljine pišu povijest u Tower Centru Rijeka

Od 2.lipnja pa sve do 2. srpnja, na 2. katu Tower Center Rijeka imate priliku razgledati postav „Kad haljine pišu povijest“ koju organiziraju Primorsko-goranska županija i Tower Center Rijeka. ????
A kako haljinom ispričati priču, i to ne bilo kakvu, nego priču o Frankopanima, zna svjetski, a naš dizajner Juraj Zigman Zigman. Pet i pol stoljeća povijesti Frankopana svojim je osebujnim modnim rukopisom utkao u magičnu ljepotu pet unikatnih modela koji odražavaju sudbinu ove obitelji.

Maja Baković, voditeljica Tower Centra Rijeka izjavila je:

Tower Center Rijeka uvijek se trudi podržati lokalnu tradiciju, prepoznati različite priče, biti dio zajednice, ali i dati posjetiteljima dodatni motiv za dolazak u Centar. Drago nam je da na našim hodnicima možemo ugostiti prekrasnu izložbu „Kad haljine pišu povijest“ i dodatno educirati posjetitelje o projektu Putevima Frankopana. Tower Center Rijeka najveći je regionalni centar, mjesečno ga posjeti više od 400 tisuća posjetitelja, ako samo mali dio posjetitelja zastane kraj izložbe, inspirira se i educirati se o prošlosti našeg kraja, mi ćemo biti ponosni i zadovoljni. Ovom prilikom zahvaljujemo se Primorsko-goranskoj županiji, pogotovo Upravnom odjelu za kulturu, sport i tehničku kulturu na izvrsnoj suradnji i podršci. Nadamo se da je ovo samo prvi u nizu uspješnih zajedničkih projekata.

A obitelj Miškulin koja je prva ove godine obišla svih 20 lokacija naše rute i tako pobijedila na natječaju “Sakupi ih sve” ovom prilikom nagrađena je bogatim frankopanskim paket poklonima.
U sklopu izlaganja Kulturno-turistička ruta pripremila je atraktivan program:
???? Subota, 3.6., 10-13 sati, 2. kat
LIKOVNA RADIONICA za djecu na temu Frankopana pod vodstvom Ivane Jambreković
???? Četvrtak, 15.6., 17-20 sati, 2. kat
RADIONICA ORDO SANCTI VITI, pod vodstvom udruge za oživljavanje srednjovjekovne povijesti (radionice: kaligrafija, tkanje, srednjovjekovne igre, plesovi, mačevanje…)
Više saznajte ovdje ???? bit.ly/45LtOqn
EU