menu

18.10. 2021

Gorski kotar stalno obogaćuje svoju ponudu – saznajte što je sve novo!

Gorski kotar je u zadnje vrijeme dobio nekoliko novih sadržaja što je dodatno obogatilo njegovu ponudu!

Osim novoga stalnog postava Prirodoslovnoga muzeja Rijeka i Interpretacijskoga centra u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, i Dvorac Zrinskih u Čabru je dobio novi Interpretacijski centar.

A u neposrednoj blizini slikovitoga frankopanskog Dvorca Stara Sušica smjestio se i novi Centar za posjetitelje “Velike zvijeri” koji valorizira prirodnu baštinu Gorskoga kotara koji je jedno od rijetkih područja u Europi gdje obitavaju sve tri velike zvijeri – medvjed, vuk i ris!

Multimedijalni izložbeni postav donosi priču o trima karizmatičnim zvijerima te njihovoj ulozi u prirodi i ekosustavu u kojemu obitavaju kao predatori na vrhu hranidbenoga lanca. Do sada ga je posjetilo više od 3000 posjetitelja, a uskoro u ponudu uvode i dodatne sadržaje poput radionica za djecu i vođenih tura (potraga i promatranje tragova velikih zvijeri u njihovom staništu), radionica pripovijedanja priča („storytelling“), šumske pedagogije i sl.

Upoznajte dio bogate biološke raznolikosti Gorskoga kotara na svega 45 minuta vožnje iz Rijeke i nešto više od sat vremena od Zagreba. Otkrijte tajne velikih zvijeri, iskonskih “vladara” goranskih šuma.

Puno je razloga za uputiti se u Gorski kotar, no krenete li Putovima Frankopana – sve od navedenoga vam je na ruti kretanja!

EU