Multimedija

MONOGRAFIJA

Publikacija je to u izdanju Primorsko-goranske županije i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koja čitatelje upoznaje s frankopanskom baštinom u Primorsko-goranskoj županiji.

Knjiga je namijenjena širem krugu čitatelja, s ciljem osvješćivanja stanovništva o vrijednostima kulturno-povijesne baštine te upoznavanja s pričom o povijesti obitelji Frankopan. Upoznajući se s Frankopanima, čitatelji će dobiti više saznanja o vremenu u kojemu je ova obitelj živjela te o raznim načinima tadašnjega svakodnevnoga života – od običaja, glazbe, mode, književnosti, pisma, slikarstva, kiparstva pa do graditeljstva, arhitekture ili prava.

Stoga su urednice monografije, Ines Srdoč-Konestra i Saša Potočnjak, knjigu nazvale svojevrsnim frankopanskim itinerarijem Primorsko-goranskom županijom.

VODIČ-KNJIŽICA “PRIJATELJ NA PUTU”

U izradi

Izdanje vodič-knjižice obuhvaća sve lokacije Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana raspoređene po regijama. Vodič-knjižica sadrži simbole koji upućuju na vrstu frankopanskog posjeda i dostupne aktivnosti te savjetuje u kretanju rutom. Vodič-knjižica dostupna je na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

DEPLIJANI

U izradi

Edicija deplijana sastoji se od dvadeset pojedinačnih lokaliteta Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Deplijani sadrže informativan tekst o lokalitetu, informacije o servisima i uslugama te fotografije. Dostupni su na hrvatskom i engleskom jeziku.

PLAKATI

U izradi

Edicija plakata sastoji se od tri plakata, regija Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana – Krka, Vinodola i Gorskoga kotara. Plakati su dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku.

RAZGLEDNICE

U izradi

Edicija razglednica sastoji se od osam razglednica pojedinačnih lokaliteta u kojima su smješteni interpretacijski centri Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Razglednice su dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku.

FOTO-MONOGRAFIJA

U izradi

Fotomonografija dostupna je na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

SLIKOVNICE

U izradi

Slikovnice, tekstom i slikom izgrađuju prve estetske kriterije u djeteta. Zbog toga, slikovnica mora biti kvalitetna, odnosno mora biti vizualno lijepa, maštovita, razigrana, duhovita, uvijek vodeći računa o razvojnim potrebama djeteta koje ili samostalno čita ili mu drugi čitaju. Slikovnice o Frankopanima su sve to!

Prepustite im se i saznajte  tajne koje skrivaju kašteli; kakav to zvuk dolazi iz potkrovlja kaštela u Brodu na Kupi, kako se  bribirske djevojčice zabavljaju nečim zanimljivim, kakav je baškot u Bakru, kako škripi grobnički mlin, što kaže Stjepan koji živi u kaštelu na Trsatu, tko su čabarski rudari, zašto u Krku Ivan, Vid i Henrik tako žure na plažu, i kakva se to čarolija dogodila u Kraljevici.

Edicija slikovnica Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana sastoji se od osam slikovnica vezanih uz lokalitete interpretacijskih centara. Slikovnice su dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku.