menu

03/07/2022

Trsat

“Pul Kaštela” Trsat 2022. – Likovna izložba na otvorenom

Pul Kaštela je tradicionalna likovna izložba na otvorenom koja se svake godine održava prve nedjelje u srpnju, a okuplja preko stotinu umjetnika izlagača iz Rijeke te okolnih regija i zemalja.

20/05/2022
-
22/04/2022

Drivenik

Chateau Drivenik – Gastro, Music & Art

Potpuno novi događaj na jedinstvenoj lokaciji Kaštela Drivenik donosi zabavu na otvorenom uz pregršt hrane, craft piva, vina, glazbe i umjetnosti! Svi detalji dostupni su klikom na događanje!

01/05/2022

Grobnik

Hodeć do Grada Grobnika

Ukoliko još nemate planova za prvi maj, predlažemo šetnju do Grada Grobnika! Pridružite se ovoj lijepoj aktivnosti, a više informacija saznajte klikom na događanje.

30/04/2022

Vrbnik

Svečano otvorenje obilaznice Planinarskim Putovima Frankopana

Planinarsko društvo Tuhobić iz Rijeke i Primorsko-goranska županija pozivaju sve zainteresirane na svečano otvorenje nove planinarske obilaznice PD Tuhobić - Planinarskim Putovima Frankopana (PPF) koje će se održati u subotu 30. travnja 2022. na lokaciji Kaštela Gradec, odakle su i potekli Krčki knezovi Frankopani, obilježivši više od pet i pol stoljeća hrvatske povijesti. Svi detalji dostupni su klikom na događanje!

29/04/2022
-
30/04/2022

Primorsko-goranska županija

Noć tvrđava na Putovima Frankopana

29. i 30. travnja ove godine organizira se prvo izdanje kulturne manifestacije Noć tvrđava - Night of Fortresess u sklopu europskoga projekta FORTITUDE. Glavni cilj manifestacije je promicanje fortifikacijske arhitekture i spomeničke baštine uz privlačenje što većega broja posjetitelja u baštinske lokalitete nudeći im razne programe i aktivnosti. Veseli nas objaviti da se čak sedam lokacija KTR Putovima Frankopana uključilo u Noć tvrđava 2022., a ujednačili smo se u radnom vremenom, interpretacijskim vođenjima te besplatnom ulazu i programima na svim lokacijama! Detaljan program za sve lokacije dostupan je klikom na događanje.

26/04/2022
-
02/05/2022

Rijeka

Izložba #frankopani

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana Primorsko-goranske županije i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, u povodu Dana pogibije Zrinskoga i Frankopana koji se obilježava 30. travnja, na riječkome će Korzu predstaviti izložbu „#frankopani“ kao proizvod projekta Putovima Frankopana. Svi detalji dostupni su klikom na događanje!

23/04/2022

Trsat

Pričaonica i kreativna radionica “Trsatsko blago”, Dani Trsata/Noć knjige 2022.

U povodu jubilarnih 30. Dana Trsata i manifestacije Noć knjige 2022. godine u organizaciji Kulturno-turističke rute Putovima Primorsko-goranske županije, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka te Gradske knjižnice Rijeka - Ogranak Trsat, pozivamo vas na dječju pričaonicu i kreativnu radionicu pod nazivom "Trsatsko blago". Program je namijenjen djeci u dobi od 8 do 12 godina, a glavni element je frankopanska slikovnica "Trsatsko blago" vezana uz lokalitet Kaštela Trsat i pripadajućeg interpretacijskog centra. Radionicu i pričaonicu koja se sastoji od pripovjednog dijela, igara upoznavanja i likovnog dijela u trajanju od dva sata vodit će Margareta Peršić, autorica ilustracija cjelokupne edicije frankopanskih slikovnica. Trajanje programa je od 11:00 do 13:00 sati, a maksimalni broj polaznika je 15. Radionica je besplatna, a sudjelovanje je potrebno najaviti e-mailom na info@frankopani.eu najkasnije do petka, 22. travnja 2022. godine do 12:00 sati. Vidimo se na Trsatu! Klik na događanje za više informacija!

23/04/2022

Grižane

Interpretacijska šetnja “Hodeć puten naših starih”

Pridružite se ove subote, 23. travnja, u obilasku prirodnih atrakcija u Grižanama. Uživajte u pogledu na Grižane, Vinodolsku dolinu, Kvarnerski zaljev i na sve ljepote dokle vam pogled seže s vidikovca Pridve i staroga puta Lučac iznad Grižana. Okupljanje je u centru Grižana u 9:30 sati od kuda se kreće u pustolovinu pod stručnim vodstvom interpretacijske vodičkinje gđe. Marijane Mužević. Pozivaju se sudionici šetnje da se prikladno sportski odjenu (čvrste sportske cipele) i ponesu okrijepu. U slučaju lošeg vremena događaj se odgađa!

19/04/2022

Trsat

Predstavljanje knjige “100 frankopanskih gradova”, Dani Trsata 2022.

U povodu Dana Trsata 2022. godine u Gradskoj knjižnici Rijeka - Ogranak Trsat održat će se predstavljanje knjige "100 frankopanskih gradova - povijesni vodič po frankopanskim posjedima u Hrvatskoj" s početkom u 18:00 sati. Knjigu će predstaviti autorica Margita Cvijetinović, viša kustosica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Zbog poštivanja epidemioloških mjera maksimalni broj osoba je 35, a potrebno je prijaviti se e-mailom na info@frankopani.eu najkasnije do utorka, 19. travnja 2022. godine do 15:00 sati. Saznajte više klikom na događanje!

18/04/2022
-
24/04/2022

Trsat

Povratak Frankopana 2022. (jubilarni 30. Dani Trsata)

Povratak Frankopana je povijesna manifestacija koja se održava u sklopu Dana Trsata, a objedinjuje viteške igre i turnire, stare zanate, jahanje konja i vožnju u kočiji, igrokaze i radionice za djecu te spektakularnu bitku za Kaštel Trsat. Ove godine obilježavaju se jubilarni 30. Dani Trsata u povodu čega je Klub prijatelja Grada Trsata pripremio brojna iznenađenja, novitete i potpuno novi doživljaj petoga po redu Povratka Frankopana! Pratite stranicu Facebook eventa i profil Kluba prijatelja Grada Trsata za najave i informacije.

18/04/2022

Grobnik

Frankopanski Uskrs u Kaštelu

Uskrsni ponedjeljak donosi jedinstveno događanje u Kaštelu Grobnik. S početkom u 14:00 sati posjetitelje će dočekati zabavni program, a za najmlađe je pripremljena i atraktivna potraga za zmajevim jajima. Saznajte više klikom na događanje i uživajte u uskrsnom ponedjeljku!

08/04/2022
-
10/04/2022

Zagreb

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana ove će godine po prvi puta sudjelovati na Međunarodom sajmu turizma PLACE2GO koji se održava u zagrebačkoj Areni. Pronađite naš izložbeni prostor, upoznajte Frankopane i našu kutlurno-turističku rutu. Vidimo se!

Učitavanje...
EU